IniciNoticiesPolíticaEs desestima una moció de VOX per combatre l’okupació il·legal

Es desestima una moció de VOX per combatre l’okupació il·legal

En la proposta, sol·licitaven a l’Ajuntament un acord amb el jutge degà de la zona per agilitzar el desallotjaments d’ocupacions il·legals.

El grup municipal de VOX a Tordera va presentar al Ple de setembre una moció amb l’objectiu de lluitar contra les ocupacions il·legals d’habitatges i defensar la propietat privada. En la proposta, sol·licitaven a l’Ajuntament que arribés a un acord amb el jutge degà de la zona per establir un protocol d’actuació que permetés desallotjar ocupacions il·legals de manera més ràpida i eficient.

Segons el partit, aquest protocol hauria de facilitar l’aplicació de mesures cautelars immediates en casos de propietats ocupades, amb l’objectiu de reduir els llargs terminis que actualment afronten els propietaris afectats per aquest tipus de delictes. La moció també proposava la col·laboració entre la Policia Local de Tordera, els Mossos d’Esquadra i el Jutjat d’Arenys per facilitar la celebració de judicis ràpids, on l’únic requisit sigues la denúncia del propietari afectat i el testimoni dels agents de l’autoritat. Ho explicava el regidor de VOX, Éric Pérez

Moció VOX

“la moción quiere reducir los plazos interminables”

Malgrat aquestes propostes, la moció va ser rebutjada en el Ple, ja que cap altre grup municipal hi va donar suport, deixant sense efecte la iniciativa presentada per VOX. Així ho argumentaven els grups municipals. Escoltem Salvador Giralt En Comú Podem, Alex Gispert d’ERC, Xavier Pla de Més Tordera, Rafa Delgado del PSC i Nàdia Cantero de Junts.

Moció VOX partits

A més, VOX demanava que els agents de la Policia Local rebessin formació específica en aquesta matèria i se’ls proporcionés els recursos materials necessaris per efectuar els desallotjaments conjuntament amb els Mossos.

ÚLTIMES NOTÍCIES