IniciNoticiesSocietatEls accidents “in itinere” ja representen un 10% de la sinistralitat laboral...

Els accidents “in itinere” ja representen un 10% de la sinistralitat laboral al Maresme

Malgrat tot, la majoria dels accidents laborals amb baixa continuen sent de pronòstic lleu.

Durant el segon trimestre de l’any, el Maresme va registrar un total de 1.891 accidents laborals, una xifra que, tot i ser inferior a la del trimestre anterior, supera la del mateix període de 2023. La sinistralitat laboral continua sent una preocupació, especialment pels accidents ocorreguts durant els desplaçaments a la feina.

Del total d’accidents, 1.704 van tenir lloc durant la jornada laboral, mentre que 187 van succeir en els trajectes d’anada o tornada del treball. Aquests accidents “in itinere” representen el 10% del total, i són els que han experimentat un increment més notable. Segons l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, els accidents “in itinere” han augmentat un 10,65% en comparació amb el trimestre anterior, i un 14,72% respecte al mateix període de l’any passat.

D’altra banda, els accidents laborals que requereixen baixa s’han mantingut estables a nivell interanual, amb una lleugera reducció del 0,11% en comparació amb el trimestre anterior. Pel que fa als accidents sense baixa, s’ha observat un increment del 9,22% respecte al mateix període de l’any passat, però una disminució del 6,63% respecte al trimestre anterior. Malgrat tot, la majoria dels accidents laborals amb baixa continuen sent de pronòstic lleu. Només nou treballadors van patir lesions greus durant aquest període, i afortunadament, no s’ha registrat cap mort. Aquestes dades reflecteixen la tendència de la sinistralitat laboral a la comarca, on els accidents amb conseqüències greus són poc freqüents, però els incidents durant els desplaçaments van en augment.

ÚLTIMES NOTÍCIES