IniciNoticiesSocietatL'Estadística del grau d'urbanització classifica Tordera com àrea semidensa

L’Estadística del grau d’urbanització classifica Tordera com àrea semidensa

Les dades permeten constatar que la major part del territori de Catalunya (gairebé un 77%) són àrees rurals on tan sols resideix un 8,9% de la població.

Tordera s’engloba dins les àrees semidenses de Catalunya. Així ho indica l’Estadística sobre el Grau d’Urbanització 2022 de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Les àrees semidenses es caracteritzen per tenir menys del 50% de la població que viu en cel·les de tipus centre urbà i menys del 50% de la població en cel·les rurals. Més del 90% de la població viu en cel·les de densitat moderada.

Per tal d’elaborar aquesta estadística, l’Idescat segueix la metodologia proposada per Eurostat, que compta amb el suport de les Nacions Unides. Per tal de fer els càlculs, es tenen en compte criteris com lagrandària poblacional, la densitat i la contigüitat. Les dades permeten constatar que la major part del territori de Catalunya (gairebé un 77%) són àrees rurals on tan sols resideix un 8,9% de la població, mentre que una petita part de la superfície (el 3,7%) correspona àrees densament poblades on viu més de la meitat de la població (61,6%). Es tracta, majoritàriament, de Barcelona i tota la seva àrea metropolitana.

La resta de la superfície de Catalunya (el 19,6%) corresponen al que s’anomenen àrees semidenses, on hi trobem Tordera i la majoria de pobles del Maresme. 

ÚLTIMES NOTÍCIES