IniciNoticiesSalutL’epidemiòloga Alba Vilajeliu reivindica el valor de les vacunes per frenar malalties...

L’epidemiòloga Alba Vilajeliu reivindica el valor de les vacunes per frenar malalties i salvar vides

La torderenca, membre de l’OMS, també va parlar de les possibles futures pandèmies en una conferència a l’Esplai de la Gent Gran

L’epidemiòloga Alba Vilajeliu va posar èmfasi en el valor de les vacunes en el context post-Covid i va remarcar la contribució de la vacunació en la fi de la pandèmia. Ho va fer en una conferència organitzada el dissabte per l’Esplai de la Gent Gran, on la torderenca va parlar dels pròxims reptes sanitaris i va destacar que la vacunació, entre altres factors, és un dels pals de paller per protegir-nos els uns als altres.

Alba vacunació

“Hem d’entendre que en la vacunació tots hi juguem un rol”

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va publicar a l’agost una llista amb una trentena de microorganismes que podrien causar la següent pandèmia. Vilajeliu reconeix que no se sap quan es pot produir, però sí que avança alguns possibles pronòstics de cara al futur.

Alba pandèmies

Els canvis geopolítics, el canvi climàtic o la desinformació seran qüestions a tenir en compte per determinar-ho. L’objectiu és continuar evolucionant en les vacunes, amb avenços com que siguin d’una sola dosi, que n’hi hagi sense agulles, que s’usi la intel·ligència artificial, etc. Malalties com el xarampió, la malària o la poliomielitis encara no estan erradicades i la vacunació pot jugar-hi un paper clau, segons la doctora. De fet, tal com indiquen les dades, des que l’OMS va crear el Programa Ampliat de Vacunació l’any 1974, s’han evitat 154 milions de morts.

ÚLTIMES NOTÍCIES