IniciNoticiesSalutLa Corporació de Salut del  Maresme i la Selva afronta l’Ampliació de...

La Corporació de Salut del  Maresme i la Selva afronta l’Ampliació de l’Hospital de Calella, que estarà llesta el 2030

L’alcalde de Calella, Marc Buch, anuncia que les obres del nou aparcament de Can Saleta començaran el mes de gener

Aquest estiu s’ha presentat el Pla Funcional de l’ampliació de l’Hospital de Calella, un projecte que afecta a més de 200.000 usuaris d’aquest equipament públic de salut. 

 L’objectiu del projecte és incrementar la capacitat assistencial i modernitzar les instal·lacions per preveure les necessitats dels pròxims 25 anys. La part més nova de l’hospital té ja 30 anys, i l’equipament ha quedat petit i obsolet, mancant d’espai suficient per atendre els pacients amb el benestar i la intimitat que mereixen. 

 La previsió d’aquesta obra pública de l’hospital és que estigui finalitzada l’any 2030. Aquest projecte, tal i com ha comentat l’alcalde Marc Buch, inclou la construcció d’un nou aparcament en alçada amb 435 places, que ja està aprovada pel de l’Ajuntament amb una inversió de 6 milions d’euros.

 L’alcalde Buch també ha destacat l’ampli consens polític i ciutadà amb què compta el projecte. El Conseller, de la seva banda, ha subratllat que, sense l’aparcament, no seria possible l’ampliació de l’hospital, que és una referència per a més de 200.000 persones. Buch anunciava fa uns dies a xarxes socials que les obres de l’aparcament començaran el mes de gener.

buch aparcament

“serà un aparcament necessari i estratègic “

 L’ampliació de l’hospital, que pràcticament serà un nou hospital, inclourà la construcció de 17.200 m² d’obra nova i la reforma de 5.000 m² de l’edifici actual, incrementant la seva superfície total en un 50%, fins als 32.700 m².

 Aquest projecte permetrà doblar els quiròfans, passant i augmentar els llits d’ingrés de 148 a 177. També s’ampliarà el Servei d’Urgències, que passarà de 42 boxs a 65, amb un espai de reserva per a 8 boxs més. A més, les places de l’hospital de dia quirúrgic es duplicaran, passant de 10 a 20.

Les obres de l’aparcament de Can Saleta començaran el mes de gener.

ÚLTIMES NOTÍCIES