IniciNoticiesSocietatTordera celebra la Diada Nacional de Catalunya amb una crida a recuperar...

Tordera celebra la Diada Nacional de Catalunya amb una crida a recuperar l’autoestima i el sentiment de pertinença

Tots els actes es van celebrar a la plaça Lluís Companys

Moltes de les entitats de Tordera de tots els àmbits (esportiu, cultural, educatiu…), juntament amb les autoritats locals, van participar, ahir a la tradicional ofrena floral a Lluís Companys, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Enguany els actes es van realitzar a la plaça Lluís Companys, amb una bona rebuda pels ciutadans.

Les sardanes amb la cobla principal de Banyoles va iniciar els actes tradicionals de la diada, seguida de l’ofrena floral i el parlament de l’alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias. La batllessa, va posar en valor la recuperació de l’autoestima i la confiança en el poble i el País. Insistia en reivindicar el sentiment de pertinença.

balanç diada

“cal recuperar la confiança del país”

La trobada va finalitzar amb un pilar de la colla dels Castellers de l’Alt Maresme i la Selva Marítima. El dia abans, es va fer la presentació de la nova regidoria de política lingüística.

Aquesta àrea encapçalada pel regidor Pere Garcia, té l’objectiu de consolidar la tasca de normalització lingüística de la llengua catalana a Tordera amb l’organització d’activitats de promoció de l’ús i coneixement del català entre la comunitat local. Garcia explica quins son els objectius i projectes que es volen impulsar en els propers anys.

(balanç regidoria linguistica) “impulsar polítiques públiques que fomentin el català”

La jornada també va comptar amb una taula rodona de diferents referents lingüístics, a banda de desvetllar el guanyador/a del nou logotip i l’actuació musical en directe amb l’artista Àuria Franch.

ÚLTIMES NOTÍCIES