IniciNoticiesEl món local debatrà sobre com millorar la salut de la ciutadania

El món local debatrà sobre com millorar la salut de la ciutadania

El 1r Congrés de Salut i Món Local és fruit de l’acord de col·laboració, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.

Més de 600 alcaldes, regidors i altres representants i professionals del món local es reuniran els pròxims 30 de setembre i 1 d’octubre per debatre entorn del paper dels municipis en la millora de la salut i el benestar de la població. Ho faran en el marc del 1r Congrés de Salut i Món Local, que, sota el lema Accions locals per a reptes globals, se celebrarà al Museu de la Ciència (CosmoCaixa).

Aquesta iniciativa representa un primer pas en el compromís d’aquestes diputacions i entitats municipalistes de treballar conjuntament per a la millora del benestar de les persones, compartint coneixement i bones pràctiques, i fomentant les polítiques de prevenció i promoció de la salut en l’àmbit local. Es calcula que al voltant del 80% dels determinants de la salut estan fora del sistema sanitari i tenen a veure amb els hàbits de vida, la xarxa social i comunitària de la persona, així com amb les condicions socioeconòmiques, culturals i mediambientals.

En aquest sentit, el Congrés pretén posar de manifest l’impacte de l’acció municipal, no només en la millora de la salut de la ciutadania, sinó també en la sostenibilitat del sistema sanitari i reivindicar la necessària participació del món local en la governança del sistema i de les entitats proveïdores de serveis de salut.

ÚLTIMES NOTÍCIES