IniciNoticiesCulturaTordera es prepara per celebrar la diada nacional de Catalunya

Tordera es prepara per celebrar la diada nacional de Catalunya

Els actes s’iniciaran el dimarts de 10 de setembre amb la presentació de la nova regidoria de política lingüística i l’11 de setembre, amb l’acte institucional

Ja es coneixen els actes que s’organitzaran a Tordera en motiu de la diada Nacional de Catalunya.

El dimarts 10 de setembre, com a revetlla de la Diada Nacional de Catalunya, l’Ajuntament de Tordera organitza la presentació de la nova regidoria de política lingüística.

Aquesta àrea encapçalada pel regidor Pere Garcia, té l’objectiu de consolidar la tasca de normalització lingüística de la llengua catalana a Tordera amb l’organització d’activitats de promoció de l’ús i coneixement del català entre la comunitat local. Garcia explica quins son els objectius i projectes que es volen impulsar en els propers anys.

“impulsar polítiques públiques que fomentin el català”

Per aquest motiu, amb el repte d’apropar i fer partícip a la ciutadania, la plaça de l’Ajuntament, a partir de les 20h, serà l’escenari d’aquesta activitat on s’explicaran les línies estratègiques d’implementació de les diferents campanyes i accions que es desenvoluparan. La vesprada també comptarà amb una taula rodona de diferents referents lingüístics, a banda de desvetllar el guanyador/a del nou logotip i l’actuació musical en directe amb l’artista Àuria Franch. Ho explica el regidor Pere Garcia.

La presentació finalitzarà amb un refrigeri per a tots els assistents.

L’endemà, dimecres 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, la jornada començarà amb sardanes a càrrec de la Cobla Principal de Banyoles a partir de les 11h. A les 12h tindrà lloc la tradicional ofrena floral a Lluís Companys per part de les entitats i institucions locals, l’alcaldessa Elisabet Megias farà el parlament amb motiu de la Diada i es donarà pas al cant dels Segadors.

Per tancar l’acte institucional, la Colla dels Castellers de l’Alt Maresme i la Selva Marítima aixecaran un pilar, i es finalitzarà amb un vermut popular. Escoltem Pere Garcia.

Novament, es remarca a les entitats participants, que confirmin la seva assistència a l’ofrena al correu electrònic alcaldia@tordera.cat o també al WhatsApp de comunicació637 486 015.

ÚLTIMES NOTÍCIES