IniciNoticiesCulturaLa Colla Sardanista Antaviana celebra un any des de la seva refundació

La Colla Sardanista Antaviana celebra un any des de la seva refundació

El 2018 va aturar la seva activitat, però el setembre de l’any passat el grup sardanista va tornar a engegar motors

Fa un any la Colla Sardanista Antaviana va refundar-se després de cinc anys d’inactivitat. El grup sardanista va ser fundat l’any 1985, però el 2018 es va desmembrar perquè no hi havia prou membres per fer competicions. Tot just ara celebren el seu primer any des de la seva refundació, amb cares noves i energies renovades. El president de l’entitat, Enric Lleonart, fa un balanç molt positiu d’aquests primers mesos i destaca que en tots els aspectes el projecte està funcionant.

“No tenia cap expectativa marcada, però està sortint bé”  

Ara s’ha estabilitzat amb un grup de vuit persones que venien del curset de sardanes de l’estiu, i esperen poder sumar algun membre més. De totes maneres, Lleonart subratlla el progrés que han tingut tots i cadascun dels components.

La dificultat més gran ha estat el vestuari. En el cas de les noies, s’han hagut de fer vestits nous i això implica comprar material i dedicar-hi temps. Per altra banda, compaginar tots els horaris no sempre ha estat fàcil, tot i que no ha impedit que el grup tirés endavant.

Els reptes que ara hi ha a l’horitzó són els concursos d’aquest mes, però el certamen de més pes en el qual participarà Antaviana és el Campionat de Catalunya de Punts Lliures, que se celebrarà el 23 de novembre al Pavelló del Nou Congost de Manresa. Tal com assenyala l’entrenador, és una prova ambiciosa, però que comporta algunes dificultats.

La Colla Sardanista Antaviana està formada per vuit membres, i aquest és el nombre mínim de participants que exigeix la Unió de Colles Sardanistes per competir. Per evitar fer un equip tan just, la solució ha estat ajuntar-se amb la Colla de Girona, que consta de cinc components i que, per tant, permet tenir més marge de maniobra. S’han trobat en algunes ocasions al pavelló del GEIEG, però de moment estan practicant la coreografia que portaran a Manresa per separat.

Des de juliol, els dos grups estan entrenant, i el president confia que arribaran en òptimes condicions a la cita. Tot i això, el que més valora és l’evolució, tot considerant que han d’estar “contents” amb el que han fet.

ÚLTIMES NOTÍCIES