IniciNoticiesCulturaJa es poden consultar els padrons d’habitants i els acords del Ple...

Ja es poden consultar els padrons d’habitants i els acords del Ple històrics de Tordera online

Hi ha documents del segle XIX que es podran veure gràcies a la seva digitalització

Ja es poden consultar els padrons d’habitants i alguns dels acords del Ple municipal a l’Arxiu Històric. En total, es tracta de 147 llibres d’acords del Ple, que abasten una cronologia que va del 1832 fins al 2015, i 56 documents que contenen els padrons, els fulls d’inscripció del padró i els quaderns auxiliars del padró d’habitants compresos entre els anys 1800 i 1970. Això ha estat possible gràcies a la digitalització i a la col·laboració amb l’Arxiu Municipal de Tordera i l’Arxiu Comarcal, que ho han penjat a la xarxa a través del portal ‘Arxius en línia’ de la Generalitat de Catalunya, per tal que s’hi pugui accedir també des d’Internet. Ho explica la responsable de l’Arxiu Històric, Mercè Torrellas.

Mercè digitalització 1

Segons Mercè Torrellas, aquesta digitalització és un pas més de transparència cap a la ciutadania i una eina molt interessant de consulta.

Mercè digitalització 2

“permet una comoditat de consulta des de casa”

Per altra banda, també s’han inclòs els padrons i els acords de Ple de l’antic municipi d’Hortsavinyà, que el 1929 va ser agregat al municipi de Tordera. La documentació d’aquest antic poble comprèn una forquilla cronològica que va del 1862 fins al 1929. La transcripció d’aquests padrons també entraran en el projecte del CEV i el CEDC.

ÚLTIMES NOTÍCIES