IniciNoticiesMedi ambientEl nivell dels pantans de les conques internes segueix baixant i s’acosta...

El nivell dels pantans de les conques internes segueix baixant i s’acosta al 30%

La fase d’excepcionalitat s’activa quan les reserves cauen per sota del 25%

Les reserves dels embassaments ja freguen la barrera del 30% en caiguda, una barrera només ‘psicològica’, ja que la fase d’excepcionalitat per sequera s’activa quan les reserves se situen per sota del 25%. Tot i que el 30% no canvia res, sí que indica una tendència. De moment, està en la fase d’alerta, la que hi ha entre el 40% i el 25%.

Cal recordar que Catalunya va haver d’activar la fase d’emergència el passat 1 de febrer de 2024 davant la situació provocada per la “pitjor sequera de l’últim segle”, com la va definir l’expresident Pere Aragonès. Una fase que no va abandonar fins al 7 de maig, quan el govern va aixecar l’estat d’emergència per sequera i es va entrar en fase d’excepcionalitat.

Els embassaments de les conques internes van viure el seu pic màxim després de l’aixecament de l’emergència per sequera el passat 26 de juny, quan els embassaments de les conques internes van arribar a situar-se en el 37,10% de la seva capacitat. Des de llavors les reserves han anat minvant, amb menor o major mesura, al llarg del darrer mes i mig.

ÚLTIMES NOTÍCIES