IniciNoticiesMedi ambientTordera incrementa el consum de l’aigua durant el juliol però es manté...

Tordera incrementa el consum de l’aigua durant el juliol però es manté per sota dels màxims establerts

En fase d’alerta, el límit de dotació d’aigua per habitant i dia és de 250 litres

Les dades més recents publicades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) assenyalen que Tordera ha incrementat el consum de l’aigua durant el juliol, però que es manté per sota dels màxims que estableix la Generalitat.

El consum mitjà durant el darrer mes de juliol va ser de 233 litres a Tordera, la qual cosa representa un 7% més respecte al juny i un 12% més que al maig. Tot i això, es tracta d’una xifra que, en fase d’alerta, es manté per sota del límit de la dotació d’aigua per habitant i dia, que és de 250 litres.

El poble va baixar el grau d’emergència a finals de juny, quan va sortir de la fase d’excepcionalitat per entrar a la fase d’alerta. En aquesta nova situació, les restriccions són la reducció de la dotació de reg agrícola en un 25%, la reducció del 10% dels consums d’aigua en usos ramaders (en excepcionalitat era del 30%), la reducció del 5% dels consums d’aigua dels usuaris industrials (en excepcionalitat era del 15%) i la reducció del consum d’aigua en els usos recreatius (5% en usos assimilables a urbans i 30% en reg).

Per altra banda, ja no està prohibit l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes de caràcter públic o privat. Sí que s’estableix, en canvi, una reducció de les dotacions per a reg de parcs i jardins i la prohibició d’omplir fonts ornamentals i llacs artificials. També es permet la neteja (pública) de carrers amb mànegues d’aigua, però amb el mínim consum possible. Tampoc està prohibit el reg de gespa. Durant els darrers mesos, l’Ajuntament ha canviat la canonada de fibrociment del polígon Can Verdalet i carrer Joan Miró i s’ha substituït part de la canonada d’impulsió d’Àgora Parc, entre d’altres projectes.

ÚLTIMES NOTÍCIES