IniciNoticiesEsportsÚltim dia per apuntar-se de manera online al tradicional i popular Cós...

Últim dia per apuntar-se de manera online al tradicional i popular Cós de Festa Major

Una activitat que se celebrarà el dia de Sant Bartomeu i que presenta dos canvis respecte altres anys, un és que començarà a les 10:00h del matí per evitar les altes temperatures a mig matí, i l’altre, que les inscripcions es poden fer online

Un dels plats forts dins el programa d’actes de la Festa Major del nostre poble, tornarà a ser la històrica i popular Cós, una cursa tradicional per la festivitat a Tordera. Se celebra cada any al migdia del dia 24 d’agost, dia de Sant Bartomeu, però enguany, per primera vegada, canviarà d’horari d’acord amb la prevenció de salut i les altes temperatures. Per això, l’activitat començarà a les 10:00h del matí al Camí Ral i el lliurament dels premis es realitzarà a la plaça de Cal Ros un cop finalitzin les curses. Teresa Ros, membre de la nova comissió de festes, avançava a La Banqueta d’Estiu que ja tenen un gran nombre d’inscrits.

Teresa Ros 1

Les inscripcions es podran fer online fins avui dijous i de forma física una hora abans de l’inici de la cursa a la plaça de la Concòrdia. Des de l’Ajuntament informen que els participants hauran de recollir els dorsals prèviament fins demà, divendres 23 d’agost, a les oficines de Serveis Personals (horari de dilluns a divendres de 9:00h a 14:00h).

Hi ha diferents categories:

  • Fins a 3 anys, els participants en aquesta categoria no opten a premi i poden anar amb un acompanyant.
  • De 4 anys, de 5 anys, de 6 anys, de 7 anys, de 8 a 9 anys, de 10 a 11 anys, de 12 a 14 anys, de 15 a 20 anys i a partir de 21 anys.

Cada participant serà inscrit a la categoria que li correspon per any de naixement, encara que no hagi fet els anys en el moment de l’esdeveniment.

Teresa Ros explica com està organitzat el moment de l’arribada on els membres de la Comissió de Festes tenen un paper important, ja que esperen a la meta per recollir els primers classificats.

Teresa Ros 2

Un cop finalitzada l’entrega de premis del Cós la Colla de geganters i grallers de Tordera farà l’acompanyament amb les autoritats fins a l’església per donar pas a l’ofici solemne que serà a les 12:00h.

ÚLTIMES NOTÍCIES