IniciNoticiesEntitatsLa Colla Sardanista Antaviana ja entrena per participar en el Campionat de...

La Colla Sardanista Antaviana ja entrena per participar en el Campionat de Catalunya de Punts Lliures

Competirà a Manresa a finals de novembre conjuntament amb la Colla de Girona

La Colla Sardanista Antaviana està a punt de fer un any des de la seva refundació. L’entitat torderenca, que va néixer l’any 1985, va veure frenada la seva activitat el 2018 per falta de gent. El setembre de l’any passat, però, va tornar a començar, i després de pràcticament 365 dies ja s’està estabilitzant de nou.

Els reptes que hi ha a l’horitzó són els concursos de setembre, però el certamen de més pes en el qual participarà Antaviana és el Campionat de Catalunya de Punts Lliures, que se celebrarà el 23 de novembre al Pavelló del Nou Congost de Manresa. Tal com assenyala l’entrenador i president, Enric Lleonart, és una prova ambiciosa, però que comporta algunes dificultats.

Antaviana dificultats

“Necessitem moltes hores per entrenar i, a més, no podem competir nosaltres sols”

La Colla Sardanista Antaviana està formada per vuit membres, i aquest és el nombre mínim de participants que exigeix la Unió de Colles Sardanistes per competir. Per evitar fer un equip tan just, la solució ha estat ajuntar-se amb la Colla de Girona, que consta de cinc components i que, per tant, permet tenir més marge de maniobra. Lleonart exposa que s’han trobat en dues ocasions al pavelló del GEIEG, però que de moment estan practicant la coreografia que portaran a Manresa per separat.

Antaviana Girona

Des de juliol, els dos grups estan entrenant, i el president confia que arribaran en òptimes condicions a la cita. Tot i això, el que més valora és l’evolució, tot considerant que han d’estar “contents” amb el que han fet.

ÚLTIMES NOTÍCIES