IniciNoticiesSocietatL’atur baixa a Tordera durant el juliol però continua sent el poble...

L’atur baixa a Tordera durant el juliol però continua sent el poble del Maresme amb més desocupació

Les xifres registren 9 parats menys que el mes anterior, tot i que un de cada deu torderencs encara no troba feina

L’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme ha publicat les darreres dades d’atur a la comarca. En el cas de Tordera, l’atur ha baixat en 9 persones el passat mes de juliol. Unes xifres que milloren les del mes anterior, però que no són prou bones per evitar que torni a ser el poble amb més desocupació del Maresme. Actualment, tenim 1.060 torderencs i torderenques sense feina, el que representa l’11,77% de la població activa.

En termes generals, l’estiu torna a fer baixar l’atur i Catalunya arriba a xifres màximes d’afiliats a la Seguretat Social. El secretari de Treball de la Generalitat, Enric Vinaixa, celebrava les dades.

Vinaixa atur

“És la xifra d’atur més baixa en un juliol des de l’any 2008”

En aquest sentit, Vinaixa ha indicat que l’atur va principalment relacionat amb el sector de serveis i, concretament, amb el del lleure educatiu, representat especialment per dones.

Vinaixa serveis

Tot i això, segons les dades publicades pel ministeri de Treball, el total de persones sense feina al Principat va augmentar en 2.317. Aquestes xifres, segons el catedràtic de dret laboral de la UB, Jordi Garcia, “no s’entenen gens”, ja que l’increment de l’atur coincideix, alhora, amb l’augment d’ocupació.

ÚLTIMES NOTÍCIES