IniciNoticiesPolíticaERC de Tordera donarà llibertat als seus militants per aprovar o rebutjar...

ERC de Tordera donarà llibertat als seus militants per aprovar o rebutjar el pacte amb el PSC

Al voltant de 25 republicans torderencs participen avui en la votació interna del partit que decidirà si l’acord del “concert econòmic solidari” tira endavant

Esquerra Republicana de Catalunya va fer oficial el passat dilluns un principi d’acord amb el PSC, en el qual la direcció dels republicans pactava amb els socialistes un “concert econòmic solidari” a canvi d’investir Salvador Illa. La militància del partit independentista, però, tindrà avui l’última paraula votant si dona suport o no a la proposta, que inclou altres aspectes com l’impuls del català o la modificació de la LOFCA, en un pas decisiu per l’autofinançament de Catalunya i el futur de la Generalitat.

ERC de Tordera, que el dimarts va assistir a l’assemblea territorial de Montgat, finalment ha decidit donar llibertat de vot als seus militants per aprovar o rebutjar aquest pacte. Ho explica Àlex Gispert.

Àlex ERC 1

“Des d’ERC Tordera vam decidir des d’un primer moment que no marcaríem un posicionament”

El mateix president d’ERC Tordera, Àlex Gispert, ha explicat alguns dels diversos punts de vista que els militants van poder expressar a l’assemblea informativa celebrada pel partit a Montgat.

Àlex ERC 2

Mentrestant, el PSOE, que no s’havia manifestat fins al passat dimecres, té la seva pròpia divisió interna. Diversos “barons” es van mostrar reticents a l’acord, però el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va defensar el pacte assegurant que “obria un nou temps” a Catalunya.

Sánchez pacte

“És un magnífic preacord per Espanya i Catalunya”

D’aquí a unes poques hores se sabrà la decisió dels republicans, entre els quals es troben els partidaris del “sí”, que defensen l’oportunitat d’aconseguir un finançament singular similar al basc, i els del “no”, que no acaben de veure clar que els socialistes compleixin amb l’acord.

ÚLTIMES NOTÍCIES