IniciNoticiesPolíticaEl ple municipal rebutja una moció que pretenia demanar almenys tres pressupostos...

El ple municipal rebutja una moció que pretenia demanar almenys tres pressupostos en l’adjudicació de contractes menors

ERC la va proposar per tal d’afavorir la competència i evitar favoritismes, però els socis de govern van decidir no tirar-la endavant al·legant que això enrederiria més els processos i que per llei no és una acció necessària

El ple municipal va rebutjar el passat dijous una moció que pretenia sol·licitar almenys tres pressupostos en l’adjudicació de contractes menors, que són aquells que tenen un valor inferior a 40.000 euros en el cas d’obres i 15.000 euros en el cas de subministraments i serveis. Esquerra Republicana, Gent de Tordera i Jovent Republicà van ser els artífexs de la iniciativa, que tenia l’objectiu de fomentar la competència i evitar favoritismes per trobar sempre la millor opció en la relació qualitat i preu entre els proveïdors d’aquests contractes, sempre sol·licitant un mínim de tres pressupostos diferents. La llei no estableix cap criteri amb aquesta mena de contractes, però la regidora d’ERC, Marta Paset, defensa que el consistori ha de ser “rigorós”.

ERC contractes

“Volem assegurar una competència real i efectiva per evitar sospites de favoritismes”

Per la seva part, Salvador Giralt, d’En Comú Podem, i Éric Pérez, de VOX, es van mostrar favorables entenent que aquesta era una mesura que representava un exercici de transparència.

ECP i VOX contractes

Giralt: “És una molt bona manera d’evitar que es creïn monopolis”

Pérez: “Tot i que estiguem en els antípodes ideològics votarem a favor de qualsevol proposta que ens pugui semblar correcta”

Els socis de govern hi van votar en contra assegurant que l’ajuntament ja compleix amb les lleis de contractes del sector públic i que aquesta mesura només afegiria bastons a les rodes a l’hora de tirar endavant tots els tràmits. Escoltem Xavier Pla, de Més Tordera, Jenifer Jansa, del PSC, i Pere Garcia, de Junts.

Pla contractes

Pla: “Estem complint la llei de transparència i ens demanen un grau més d’exigència que alentirien els processos d’execució de treballs”

Jansa: “Els acords que demanen afegiran més tràmits a l’expedient”

Garcia: “El que es proposa ja es va retirar per criteri tècnic”

La moció va ser finalment rebutjada per 7 vots favorables (ERC, En Comú Podem, Vox) i 10 vots en contra (Junts, PSC i Més Tordera).

ÚLTIMES NOTÍCIES