IniciNoticiesMedi ambientEs promou la campanya “Menys aigua estancada, menys mosquits”

Es promou la campanya “Menys aigua estancada, menys mosquits”

Es tracta d’una campanya de l’Ajuntament i la Diputació per minimitzar la presència de mosquits tigre

Els mosquits necessiten la sang dels humans i altres animals per pondre ous. Es reprodueixen de forma ràpida en basses, rieres, piscines sense manteniments o objectes que acumulen aigua, com gerros i plats sota els testos. Els ous i les larves viuen en petites basses d’aigua estancada, en àrees exteriors properes a la presència humana. Per això, la mesura més eficaç per evitar-ne la proliferació és eliminar els llocs amb aigua on creixen. En aquest sentit, l’Ajuntament de Tordera, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, engega la campanya ‘Menys aigua estancada, menys mosquits’, amb l’objectiu de conscienciar la població perquè buidi els espais d’aigua sense manteniment i ajudi a reduir la presència del mosquit tigre. Així doncs, l’Ajuntament de Tordera també s’ha sumat a la campanya per, tal com assegura el regidor Sergi Masó, “lluitar contra aquesta plaga”. 

Masó mosquits 1

“Es realitzen tractaments preventius de manera periòdica en els embornals que contenen aigua d’alguns carrers”

A Tordera, com en molts altres territoris de Catalunya, la presència del mosquit tigre augmenta durant l’estiu. Més enllà de les molèsties que pot generar una picada, el mosquit pot ser transmissor de malalties com el dengue, el chikungunya, el Zika, el virus del Nil occidental o la malària. Les autoritats prenen mesures de salut pública per evitar la presència de l’insecte i, alhora, demanen a la població que també s’impliqui en els espais privats. Demanen llançar l’aigua que s’acumula en tota mena d’objectes i, per aquells que disposin de piscina, evitar tenir l’aigua sense tractar. El regidor de Medi Ambient, Energia i Sostenibilitat dona alguns consells per controlar la proliferació de l’insecte.

Masó mosquits 2

“Per evitar l’entrada dels mosquits a les llars es recomana utilitzar teles mosquiteres a les portes i finestres”

En cas d’utilitzar un repel·lent, Salut recomana fer-lo servir només a l’exterior i durant el temps necessari, seguint sempre les instruccions del producte i netejant bé la pell amb aigua i sabó a posteriori.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES