IniciNoticiesMedi ambientTordera tornarà a fase d’alerta per sequera la setmana vinent

Tordera tornarà a fase d’alerta per sequera la setmana vinent

Les darreres pluges i la pujada de reserves permet baixa l’emergència

Les pluges de les últimes setmanes han fet que les reserves dels pantans del sistema Ter-Llobregat dupliquin les de fa tres mesos –ara estan al 38,5%–, i aquestes bones dades han permès al govern aixecar part de les restriccions per sequera.

Ahir, el govern en funcions va anunciar que el sistema Ter-Llobregat passa de la fase d’excepcionalitat a la d’alerta, de manera que es redueixen les restriccions en 202 municipis, entre ells Tordera.

Al Ter-Llobregat el consum diari d’aigua passa de 230 a 250 litres per habitant i dia i pagesos, ramaders i indústries tindran més marge per gastar aigua.

En el cas de la fase d’alerta del Ter-Llobregat, les limitacions són d’una reducció d’aigua respecte al consum normal del 30% per a usos recreatius que impliquin reg i del 5% per a altres usos recreatius, del 25% per a reg agrícola, del 10% per a usos ramaders i del 5% per a usos industrials.

Pel que fa a l’abastament domèstic, s’estableixen limitacions particulars per a determinats usos urbans que han de complir tots els municipis com les limitacions en el reg de jardins i zones verdes, la prohibició d’omplir fonts ornamentals, la prohibició a fer la neteja de carrers amb aigua de xarxa, limitacions per omplir piscines i també per netejar vehicles. El regidor de Medi Ambient, Sergi Masó recorda que la sequera no s’ha acabat i cal minimitzar el consum d’aigua.

Masó sequera

“no estem tant bé com per aixecar restriccions”

En fase d’emergència I, a banda de l’increment del límit en el consum d’aigua, desapareixen algunes prohibicions, com la de tancar les dutxes dels gimnasos. L’entrada en vigor serà a principis de la setmana vinent, quan es publiqui la resolució al Diari Oficial de la Generalitat, segons ha anunciat el conseller David Mascort.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES