IniciNoticiesMedi ambientTordera en risc extrem de patir un incendi segons la darrera actualització...

Tordera en risc extrem de patir un incendi segons la darrera actualització del mapa de perill bàsic d’incendi forestal

Segons el mapa, Tordera és el 124è municipi de Catalunya amb més condicions de patir un incendi

El servei de prevenció d’Incendis Forestals de la Generalitat ha actualitzat el Mapa de Perill Bàsic d’Incendi Forestal.

Aquesta eina s’utilitza des de fa moltíssims anys per gestionar i planificar el territori en l’àmbit d’incendis forestals. El mapa es mantenia gairebé estable, com el clima fins ara, i no s’havia tocat des de feia més de 20 anys. Ara, els nous règims de sequeres i temperatures, molt imprevisibles, obliguen a actualitzar-lo i obligaran a revisar-lo constantment.

No només això, municipis que fins ara no es considerava que tinguessin un alt risc d’incendi han passat a tenir un risc extrem. Aquest és el cas de Tordera, que es situa com el 124è municipi de Catalunya amb més condicions de patir un incendi. Escoltem el tècnic de Prevenció d’Incendis Forestals, David Montserrat.

Mapa perill incendi 1

“les condicions actuals ens porten a ampliar el perill”

Això es repeteix en molts indrets de Catalunya. El perill d’incendi augmenta sobretot a tota la meitat nord, com al Prepirineu, el Maresme i el Vallès. “Zones com el Ripollès o el Lluçanès ja no són tan humides com sempre ho han sigut.

Mapa perill incendi 2

Aquest mapa incorpora les condicions presents, però també les projeccions climàtiques futures”, així que també avalua quins boscos patiran més en el futur.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES