IniciNoticiesPolíticaTordera registra la participació més baixa del Maresme i de les més...

Tordera registra la participació més baixa del Maresme i de les més baixes de Catalunya a les eleccions europees

Només un 33% dels torderencs i torderenques van exercir el seu dret a vot.

Tordera, amb un índex de participació del 33%, es va situar com el poble del Maresme amb menys participació dels seus ciutadans a les eleccions europees de diumenge. Aquesta dada, reflexa que els torderencs i torderenques, no van assumir la importància de les eleccions, tot i l’esforç dels polítics per canviar aquesta tendència.

Segons les dades que disposa Ràdio Tordera, mai s’havia registrat al municipi una participació tant baixa en unes eleccions. El darrer registra negatiu de participació van ser les eleccions europees de 2004 amb una participació del 35,9%.

En aquestes eleccions europees, lluny de les dades torderenques trobem Sant Cebrià de Vallalta amb un 36% de participació o municipis com Palafolls, Malgrat de Mar o Dosrius amb una participació del 38%.

Tordera també es situa com un dels municipis de Catalunya amb menys participació en el comicis europeus. La xifra més baixa es registra a Corbera, amb un 29% de participació, seguit de Castellbisbal (29,6%) i Sant Adrià de Besòs (29,7%).

La participació en les eleccions europees d’aquest 9-J va ser del 43,5% a Catalunya, la xifra més baixa des dels comicis de l’any 2009.

Al conjunt de l’Estat la participació va ser del 49,2%, gairebé sis punts més alta que a Catalunya, i a la UE, del 51%.

1 COMENTARI

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES