IniciNoticiesSocietatComença la campanya de declaració de renda

Comença la campanya de declaració de renda

Puja el mínim exempt per fer declaració i entren en vigor bonificacions per inversions energètiques al domicili, entre d’altres

Avui comença la campanya per presentar la declaració de la renda. Aquest any, s’ha avançat la data d’inici per fer arribar a l’Agència Tributària, la documentació i balanç de l’exercici del 2023. Com cada any, ho fa acompanyada de novetats. La Primera novetat, que afecta els assalariats que tinguin dos o més pagadors: el mínim a partir del qual cal fer la declaració passa dels 14.000 als 15.000 euros. Això sempre que el segon i la resta de pagadors superin els 1.500 euros.

Segona novetat. Afecta els autònoms, perquè aquest any estan obligats a declarar tots, sigui quina sigui la seva facturació. Abans, si no arribaven als 1.000 euros, estaven exempts de fer la declaració. 

En l’apartat de les deduccions, hi ha una novetat important, dirigida a les mares amb fills menors de 3 anys. Abans havien d’estar en actiu per accedir a una deducció de 1.200 euros anuals, o 100 euros al mes.

Dins de la declaració també podem accedir a deduccions autonòmiques que beneficien les persones que viuen de lloguer.

I finalment, un recordatori per a totes aquelles persones que venen sovint a plataformes digitals com Wallapop o Vinted roba, electrodomèstics, telèfons o qualsevol objecte usat.

Si fem obres per millorar l’eficiència energètica de la llar, tindrem dret a una deducció interessant, però amb un topall sobre els diners invertits.

La Marta Fàbrega, de la gestoria Fàbrega recomana consultar a un professional abans de confirmar el borrador.

Renda

“que la gent mai confirmi borrador val la pena fer un estudi previ”

La campanya comença avui dimecres i s’allargarà fins a l’1 de juliol.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES