IniciNoticiesRegidoriesEngega el procés de pressupostos participats amb les assemblees de presentació

Engega el procés de pressupostos participats amb les assemblees de presentació

Avui es presentarà a la zona del nucli antic i els propers dies es farà a Fibracolor, Sant Andreu, Sant Jaume i Mas Martí.

L’Ajuntament de Tordera impulsa un procés participatiu per tal que els veïns i veïnes de Tordera puguin presentar i escollir propostes de millora a la seva zona de residència. 

Per desenvolupar les propostes de millora l’Ajuntament destina una aplicació pressupostària al procés de Pressupostos Participats valorada en 200.000€ que es distribueix, en funció dels criteris objectius de repartiment, entre les zones en què es divideix al municipi per dur a terme aquest procés

El Consell Veïnal, que agrupa els representants i associacions de veïns de cada zona, va acordar en la darrera reunió el calendari del procés participatiu, que va quedar composat de la següent manera: l’inici de les assembles veïnals van començar el passat diumenge 3 de març. En aquestes assembles s’informa de l’objectiu dels pressupostos, l’import que es destina a cada zona, calendaris de presentació de propostes i període de votacions. Avui dilluns, 11 es farà assemblea al nucli antic a les 19:00h, demà 12 de març a Fibracolor a les 19:00h, el dia 13 a Sant Andreu, Sant Jaume, Mas Martí i Mas Reixach, el dia 14 a can Domenech i el divendres 15 a Àgora Parc. Les assemblees de presentació continuaran el diumenge 17 de març a Roca Rossa a les 10:00h, Sant Daniel a les 11:30h i Terrabrava a les 13:30h.

L’Ajuntament de Tordera va aprovar a principis d’any una modificació del Reglament regulador del procés de Pressupostos Participats.

Entre les modificacions destaquen la unificació de les zones centre, mas borra i can mes, que les propostes han de ser inversions i que es redefineixen les assemblees de zona.

Un nou reglament va ser consensuat amb el consell veïnal. Així ho detallava el regidor dels pressupostos participats, Pere Garcia.

Reglament pressupostos participats

“VOLEM QUE TOTES LES ZONES DE TORDERA SIGUIN PARTÍCIPS DEL PROJECTE”

Es destinaran 40.000€ a la zona nucli que s’han unificat les anteriors Can Mes i Mas Borra amb la ja existent Nucli.  

Una vegada celebrades les assemblees veïnals s’obrirà el període de presentació de propostes del 22 de març al 22 d’abril i es podran presentar telemàticament, mitjançant l’enllaç que trobareu a través de tordera.cat. 

Una vegada recollides totes les propostes per a les diferents zones, els serveis tècnics n’estudiaran la viabilitat mitjançant una valoració tècnica, jurídica i econòmica de cadascuna. Totes les propostes que s’acceptin tècnicament, seran presentades en una segona ronda d’assemblees veïnals. El període de votació de les propostes, que també serà telemàtic, tindrà lloc del 22 de maig al 12 de juny. Podran votar totes les persones majors de 16 anys empadronades a Tordera i totes les qui tinguin segona residència al municipi (en aquest cas caldrà sol·licitar-ho específicament mitjançant instància telemàtica adjuntant fotocòpia del DNI del/la sol·licitant i còpia del rebut de l’IBI de la segona residència).

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES