IniciNoticiesSocietat20 usuaris treballen els horts socials de Tordera

20 usuaris treballen els horts socials de Tordera

Cadascú rep una formació específica sobre el cultiu ecològic i comunitari, que majoritàriament serveix per a l’autoconsum

És una iniciativa de caràcter formatiu on hi col·laboren l’Ajuntament de Tordera i Humana Fundació. A través d’aquest treball, els usuaris reben formació teòrica i pràctica per a conrear un terreny de 2.000 metres quadrats situat a la carretera de Fogars, prop dels jardins de l’Alcalde Sagrera i davant la cruïlla direcció les Ferreres. El benefici social d’Humana consisteix en la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat: Humana genera un lloc de feina indefinit per cada 36.000kg de tèxtil recollits.

A Tordera, aquests benefici social es tradueix amb horts socials amb usuaris derivats de serveis socials. Actualment, son 20 els usuaris que treballen un hort, amb l’objectiu d’ampliar-ho. Ho explica en Pere Morer, tècnic i dinamitzador del projecte.

horts socials 1

“fem unes formacions on els ensenyem agricultura ecològica”

Cada persona compta amb uns 5 bancals, equivalents a uns 30m2 d’hort per cultivar. A més, també cuiden bancals comunitaris compartits entre els usuaris. Cadascú rep una formació específica sobre el cultiu ecològic i comunitari, que majoritàriament serveix per a l’autoconsum. A més, també realitzen intercanvis entre els cultivadors.

La formació és setmanal i constant. Morer n’explica el funcionament.

horts socials 2

Els horts socials son una iniciativa d’Humana i l’Ajuntament de Tordera que fomenta el cultiu ecològic i l’ocupació de les persones.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES