IniciNoticiesSocietatTordera considera necessari que els pisos buits de grans tenidors es converteixin...

Tordera considera necessari que els pisos buits de grans tenidors es converteixin en habitatge social

Segons dades de l’agència de l’habitatge de Catalunya, a Tordera tenim 262 habitatge buits en mans de grans tenidors

A Catalunya hi ha uns 29.000 pisos buits propietat de grans tenidors. Són immobles buits o que estan ocupats irregularment. Pertanyen a empreses, bancs i fons d’inversió que acumulen més de 10 habitatges en el conjunt del país. Són dades del registre d’habitatges buits de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

La Generalitat o els ajuntaments poden iniciar processos d’expropiació d’immobles que compleixin aquestes característiques, per incompliment de la seva funció social. Al Maig, la Generalitat va anunciar que executaria aquesta via per primera vegada per incorporar immobles en desús a les taules d’emergència.

Està previst que les primeres expropiacions culminin a principis del 2024. El govern de la Generalitat planifica l’expropiació de fins a 189 habitatges en 14 municipis on n’hi ha 3.115 que estan en desús.

Segons dades de l’agència de l’habitatge de Catalunya, a Tordera tenim 262 habitatge buits en mans de grans tenidors. Segons l’Alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias cal exigir que aquest habitatges puguin convertir-se en habitatge social.

Eli Pisos Buits

“Hem d’exigir als bancs que els pisos buits es destinin a pisos socials”

El pressupost destinat per la Generalitat a aquestes expropiacions és de 5 milions d’euros i per tant l’administració preveu poder-ne adquirir només entre 50 i 70. El pla de la Generalitat és acabar-ne expropiant fins a 189, la qual cosa equival a un 6%. En relació al global de pisos buits a Catalunya, el pla de la Generalitat equival a una expropiació del 0,6% del total.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES