Aquest setembre comencen les obres al local de Blanes, mentre es preparen els plans de viabilitat econòmica i governança
La regidoria de Medi Rural de l’Ajuntament de Tordera va impulsar, fa uns mesos, en col·laboració dels ajuntaments de la zona, els tràmits i la investigació per conèixer la viabilitat de crear un obrador pels pagesos i productors de La Baixa Tordera.
L’objectiu d’aquest espai serà el d’oferir als productors agroalimentaris de la zona un espai i una sèrie de recursos compartits per a transformar els seus productes, reduir les minves i donar una segona oportunitat a les peces hortícoles que no tenen cabuda al mercat, per qüestions d’estètica, calibre o excedent.
La Fundació Emys, impulsora del projecte, explica que les produccions que podran sortir d’aquest obrador seran, sobretot, conserves, brous, cremes, salses i melmelades, i que la pagesia està especialment interessada a poder treballar-hi el tomàquet, que genera molta minva a finals de temporada. El regidor de Medi Rural, Xavier Pla, destaca la importància de tenir un obrador compartit.
“dins l’espai agrari és aprofitar els excedents que tenen els pagesos i elaborar un semielaborat”
Després de presentar el projecte d’obres per al local de Blanes, es preveu que les tasques de reforma i adequació de l’espai comencin en breu, finançades en un 50% amb una subvenció de la Generalitat de Catalunya que prové del Fons Europeu de Desenvolupament Regional. Un altre 25% del pressupost serà aportat per part de la Diputació de Girona i esperen poder completar el 25% restant amb les aportacions dels ajuntaments de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera i “altres fonts que puguin anar sorgint més endavant.. A més de les obres, aquesta tardor també s’iniciarà el pla de viabilitat econòmica del projecte i el pla de governança. Finalment, l’obertura i entrada en funcionament d’aquest obrador compartit està prevista per a finals de 2023.