IniciNoticiesEducacióLa comunitat educativa cridada avui a una nova aturada total

La comunitat educativa cridada avui a una nova aturada total

La comunitat educativa culminarà així un període de quatre dies de vaga el maig i el juny

Aquest dijous, 9 de juny, els sindicats d’educació fan una crida a sumar-se a una altra vaga a l’ensenyament. En aquest cas, tal com va ser el 25 de maig, serà total. És a dir, es preveu una aturada durant totes les hores lectives. El 2 de juny, en canvi, la vaga va ser parcial (entre les 8:00 i les 10:00h). La comunitat educativa culminarà així un període de quatre dies de vaga el maig i el juny per protestar contra la gestió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i algunes mesures com els canvis en el currículum escolar i l’avançament del calendari o la posició del departament respecte al català a les escoles i l’interinatge. Recordava els motius de les mobilitzacions, la portaveu del sindicat Ustec, Iolanda Segura.

Motius vaga

Després de la convocatòria de quatre dies de vaga per al tercer trimestre del curs, el Departament de Treball va decretar uns serveis mínims amb l’objectiu de garantir el funcionament dels centres educatius. Per a aquest dijous, 9 de juny, aquests són els serveis mínims previstos:

  • Cal que hi hagi una persona de l’equip directiu per cada centre.
  • A les llars d’infants, és obligatòria la presència d’un membre del claustre.
  • 33 % dels professors als centres educatius d’infantil, primària i secundària. És a dir, un docent per cada tres aules.
  • 50 % de la plantilla a les llars d’infants i els centres d’educació especial.

Les persones escollides per cobrir els serveis mínims hauran d’haver rebut una “comunicació formal i efectiva” de la designació.

ÚLTIMES NOTÍCIES