L’HISTORIADORA ASSUMPCIÓ ZAPATA, PRESENTA A TORDERA EL SEU TREBALL SOBRE “LES BARONIES AL MARESME” EN UN ACTE ORGANITZAT PEL CERCLE D’HISTÒRIA DE TORDERA.


L’associació “El cercle d’història de Tordera, va organitzar dissabte, una xerrada amb l’historiadora Assumpció Zapata, sobre les Baronies del Maresme. Zapata va guanyar, fa pocs mesos, amb el treball “la baronia desbosch” el premi Iloru d’historia. L’activitat va aplegar una vintena de persones, que van conèixer de primera mà, l’història de la baronia desbosch, una de les més importants del Maresme sud. L’historiadora, Assumpció Zapata, va reiterar que el seu treball trenca amb alguns tòpics del feudalisme.

El president del cercle d’història de Tordera, Xavier Serra, va destacar que la xerrada va servir per comparar l’actuació de les baronies del país.

L’acte tenia la peculiaritat que Assumpció Zapata exerceix actualment de professora a l’IES Lluis Companys de Tordera.