EL SECRETARI GENERAL DE TELECOMUNICACIONS I SOCIETAT DE LA INFORMACIÓ DE LA GENERALITAT, ORIOL FERRAN, SERÀ L’ENCARREGAT D’INAUGURAR DIVENDRES, LA 27ena EDICIÓ DE LA FIRA MERCAT DEL RAM DE TORDERA.


El secretari general de telecomunicacions i societat de la informació de la generalitat de Catalunya, Oriol Ferran serà l’encarregat d’inaugurar divendres, la 27 ena edició de la Fira Mercat del Ram de Tordera. La mostra multisectorial es celebrarà els dies 2,3 i 4 d’abril al parc Prudenci Bertrana.

Rafel Matas, ha destacat l’arribada de nous expositors a la fira, que col·loca la xifra amb més de 100. Les novetats del certamen d’enguany giraran entorn tres temes que seran presents al recinte firal: la celebració dels 25 anys d’Ajuntaments democràtics, la setmana de la prevenció dels riscos laborals i l’inici de les obres de recuperació de l’aqüífer de la Tordera.
D’una banda, a l’estand de l’Ajuntament es podrà visitar una mostra fotogràfica de l’evolució del municipi i les obres més representatives que s’han construït durant els 25 anys de democràcia.
El projecte LIFE-Medi Ambient de recuperació de l’aqüífer de la Tordera també serà present en aquest espai mitjançant una exposició que explica el desenvolupament d’aquest ambiciós projecte local, les obres del qual ja s’han iniciat i afectaran en un futur proper l’entorn del parc Prudenci Bertrana, escenari de la Fira Mercat del Ram.
Per altra banda, l’Àrea d’Orientació i Inserció laboral de l’Ajuntament de Tordera prepara un estand específic dedicat a la prevenció dels riscos laborals. En aquest espai, que estarà situat a la zona de serveis, s’hi instal·laran jocs sobre aquesta temàtica perquè els més joves prenguin consciència de la importància de la prevenció en el lloc de feina i s’hi instal·laran ordinadors perquè els visitants coneguin més dades sobre la necessitat i la importància de la salut en el treball.

Tal com es va fer l’edició passada, aquest any s’organitzarà en el mateix recinte firal la II Mostra d’Associacionisme Local, on les entitats que hi participin podran donar a conèixer mitjançant el seu espai d’exposició quina és la seva tasca en la dinamització i l’activitat associativa de Tordera.

Paral·lelament, s’organitzarà un programa d’actes lúdics per fer més amena la visita del públic al Parc Prudenci Bertrana. Aquest any, i a conseqüència dels tràgics atemptats ocorreguts l’11 de març a Madrid, algunes entitats preparen conjuntament actes solidaris a favor de la pau i la convivència. Aquestes activitats es duran a terme al recinte firal i consistiran, entre d’altres, en la lectura de poemes, en la construcció de murals i l’encesa d’espelmes.
D’altra Banda, els restauradors de Tordera presenten el plat de la fira.
El producte estel·lar serà els peus de porc, que cadascun dels restaurants participants cuinarà al seu estil.

La Fira Mercat del Ram, tornarà apostar per els productes innovadors, amb el premi innova, dotat econòmicament, per guardonar les empreses que utilitzen la fira com aparador dels seus nous productes de mercat. Per últim, l’organització té previst nous aparcaments, per suplir les places de parquing, que oferien els terrenys on s’està desenvolupant el projecte Life, just darrera del parc Prudenci Bertrana.