Dimarts, 17 maig, 2022
IniciAppS'estableix una parcel·la de seguiment permanent de mesocarnívors al Parc del Montnegre...

S’estableix una parcel·la de seguiment permanent de mesocarnívors al Parc del Montnegre i el Corredor

Una guineu (Vulpes vulpes) fotografiada durant l’estudi. Autor: FELIS-ICHN i Gisfera

El Parc del Montnegre i el Corredor compta amb una nova parcel·la fixa de seguiment de mesocarnívors. La parcel·la està formada per dotze punts equipats amb càmeres de trampeig fotogràfic i separats 1,5 km entre ells, seguint la metodologia estàndard del Protocol de trampeig fotogràfic del gat fer i altres mesocarnívors elaborat des del Grup de Recerca en Carnívors de Catalunya (FELIS-ICHN). Els resultats del mostreig fet durant el 2021 indiquen que la guineu és el mesocarnívor dominant al Parc, seguida per ordre d’abundància de la fagina, la geneta i el teixó. Per contra, no s’ha detectat presència de gat fer.

Un seguiment continuat i a llarg termini d’aquesta zona del Parc del Montnegre i el Corredor permetrà observar en quina direcció evolucionen aquests canvis detectats en la comunitat de carnívors respecte principis de segle i avaluar com responen les poblacions davant l’escenari present de canvi climàtic.

ÚLTIMES NOTÍCIES