Dimarts, 17 maig, 2022
IniciAppDos anys després del Glòria l’ajuntament té previst començar durant aquest trimestre...

Dos anys després del Glòria l’ajuntament té previst començar durant aquest trimestre les obres de transformació del passeig de la zona de l’amistat.

Avui fa 2 anys Tordera patia els efectes del temporal Glòria. Van ser 3 dies de fort temporal de Pluja, Vent i Fred entre el 21 i el 23 de gener.

Les fortes pluges de l’episodi van portar a l’Ajuntament i Policia a desallotjar per prevenció unes 170 persones de la zona del riu davant la possibilitat de desbordament.

Un fet que es va produir la matinada del 22 de gener. La Tordera es va desbordar en diferents punts del municipi. Al voltant de les 4 de la matinada, que baixava amb una força de 280m3/s va sobreeixir a la zona del Torho i del mercat de la fruita, entre d’altres. Cal afegir-hi la complicada situació dels cabals de les rieres que dificultaven l’accés a les diferents urbanitzacions.

El temporal va deixar danys al passeig fluvial, al camí de connexió entre la zona esportiva i el parc Prudenci Bertrana així com desperfectes importants en zones agrícoles, industrials i els camins rurals del terme municipal.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia recorda que pocs mesos després del temporal es van recuperar camps de conreus malmesos i una escullera de pedra que es va fer a la zona urbana a càrrec de l’agencia catalana de l’aigua. Garcia explica que està a punt de començar les obres de transformació del passeig fluvial a la zona de la pista de l’amistat, un projecte que ja està adjudicat i que compta amb dues subvencions de la Generalitat i l’Estat per valor aproximat de 600.000 euros.

Gloria dos anys 1

Paral·lelament, Joan Carles Garcia també estan adjudicades les obres del camí que ajunta les dues zones de l’illa de la Tordera i un reforç dels pilars del Pont de Ferro.

Gloria dos anys 2

La voluntat del govern és que s’iniciïn totes aquestes obres durant aquest primer trimestre de l’any. Garcia confia que amb aquestes obres de reforç ara el municipi estarà més protegit davant una possible situació semblant que es pugui produir en el futur.

ÚLTIMES NOTÍCIES