IniciNoticiesPolítica LES ELECCIONS EUROPEES NO ATRAUEN L'ATENCIÓ DELS TORDERENCS I L'ABSTENCIÓ REGISTRA...

LES ELECCIONS EUROPEES NO ATRAUEN L’ATENCIÓ DELS TORDERENCS I L’ABSTENCIÓ REGISTRA UN RÈCORD HISTÒRIC. EL PSC ES CONSOLIDA COM A GUANYADOR A TORDERA, SEGUIDA PER CIU, PP, ERC I INICIATIVA PER CATALUNYA.

La poca motivació dels electors, ja sigui per l’escàs interès que genera la qüestió europea; el cansament de les successives crides a les urnes des del novembre o, simplement, el bon dia que va fer van propiciar que l’abstenció fos la gran guanyadora de les eleccions europees d’ahir. Menys de la meitat dels electors de tot l’Estat van passar per les urnes, i a Catalunya només van dipositar el vot quatre de cada deu electors. A Tordera, només un 35% dels ciutadans amb dret a vot, van passar pels respectius col·legis electorals. El PSC, va guanyar les eleccions europees a Tordera, amb 1379 vots, seguit per CiU amb 906, PP amb 405 vots, ERC 384 i Iniciatica per Catalunya amb 130 vots. La regidora del PSC, Conxita Rodriguez, va destacar la tendència socialista que viu Tordera en les darreres eleccions.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, per CIU, va valorar els resultats del seu partit i la forta abstenció en les eleccions al parlament europeu.

El regidor i candidat d’ERC en aquestes eleccions, Bernat Costas, va constatar la tendència a l’alça d’ERC, tant a Tordera com a Catalunya. Costas, també va lamentar la poca participació registrada.

Finalment, a Tordera van votar 3319 persones de les 9277 que tenien dret a fer-ho, amb un percentatge de participació del 35,8%. Uns rècords d’abstenció històrics, tot i que l’Estat espanyol, comparat amb els altres socis comunitaris, és un dels que van registrar més participació. A la resta d’estats de la UE els resultats es van caracteritzar pel càstig als partits governants i l’alta abstenció.

ÚLTIMES NOTÍCIES