Inicien una campanya per trobar un donant de medul·la òssia per un nen de Maçanet


Una família de Maçanet de la Selva està buscant un donant de medul·la compatible amb el seu fill de tretze anys, perquè els de casa s’han fet les proves i no ho són. Marc Veguillas Béjar està ingressat a l’hospital Vall d’Hebron des del 3 de setembre d’aquest 2021, després que fos diagnosticat d’aplàsia medul·lar severa. Aquesta malaltia afecta la producció de plaquetes i glòbuls blancs i vermells -que en el seu cas és quasi nul·la- i el cos queda desprotegit. Després de fer-se les proves i que els comuniquessin que eren incompatibles, la família Veguillas Béjar ha començat una crida perquè la gent vagi a donar medul·la i intentar trobar-ne una per a en Marc. 

A Maçanet, un grup de familiars i amics estan fent pancartes per donar-los suport i animar als veïns a fer-se donants. També l’alcaldessa, Natàlia Figueras, se n’està fent ressò per engegar una campanya.

Convertir-se en donant de medul·la òssia és relativament senzill. Primer cal inscriure’s al Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO) de la Fundació Josep Carreras. S’ha de tenir entre 18 i 40 anys i fer-se una extracció de sang. Un cop fet aquest pas, el donant passa a formar part del REDMO, on apareix fins als 60 anys. Aquest registre que s’actualitza cada dilluns pot consultar-se arreu del món per trobar una medul·la compatible pel malalt. Si es troba, es procedeix a citar la persona per fer l’extracció de medul·la òssia. El donant regenerarà la medul·la completament, pot donar diverses vegades i no és perillós.