L’Ajuntament de Tordera continua reduint el deute


L’Ajuntament de Tordera va presentar els comptes generals del consistori durant el plenari municipal del mes de setembre. Un dels punts més destacats és la reducció del deute municipal. El compte general de l’Ajuntament de Tordera tanca el 2020 amb un romanent positiu de 2.500.000 euros,  amb una reducció del percentatge d’endeutament que passa d’un 46% a un 42%.

Una de les claus per aconseguir rebaixar el deute aquest any ha estat la renegociació que va fer el consistori sobre els ICO (Institut de Crèdit Oficial, banc públic del Govern Espanyol) amb el Ministeri d’Hisenda. De fet, aquesta proposta de l’Ajuntament de Tordera va ser incorporada arreu de l’Estat. Ho explica la regidora d’Hisenda, Jennifer Jansa.

jansa deute 1

Tal i com detalla la regidora, altres Ajuntaments del país també s’han pogut beneficiar d’aquesta solució presentada per la regidora d’hisenda de Tordera.

Per altra banda, Jansa ha anunciat que el pressupost no es veurà afectat. De fet, assegura que ·el fet d’haver rebaixat els préstecs dóna més oxigen per seguir treballant”. L’objectiu és donar suport a les persones i al teixit productiu de Tordera”

jansa deute 2

La previsió de l’àrea d’hisenda és aprovar el pressupost abans de finalitzar l’any o principis de 2022.