Comença un nou curs de suport emocional i ajuda mútua destinat a persones cuidadores no professionals


Divendres passat va començar un nou curs de Suport Emocional i Ajuda Mútua per a cuidadors de persones amb dependència. Aquesta és una iniciativa que rep el suport de la diputació de Barcelona i la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena.

Els Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) tenen per objectiu facilitar espais de trobada entre persones cuidadores que es troben en situació similar, perquè puguin compartir les seves necessitats i preocupacions, i també les seves vivències i els seus coneixements. Es pretén reduir l’impacte negatiu de la cura que, a vegades, poden experimentar els cuidadors i cuidadores no professionals, i millorar la qualitat  de vida de les persones en situació de dependència.

La regidora de serveis socials Toñi Garcia explica que  amb l’ajuda d’un professional de la psicologia, les persones cuidadores  poden trobar estratègies per gestionar millor les seves necessitats i conflictes, així com les emocions i sentiments que sorgeixen durant el procés de cura per tal de prevenir i evitar situacions d’esgotament.

grup ajuda

És un grup obert, si hi ha alguna família interessada a participar, es pot posar en contacte amb Serveis Socials o trucant al telf. 937642274.