Tordera estrena el primer espai de dol perinatal


Foto: ERC Tordera

Tordera va inaugurar la setmana passada el primer espai del municipi dedicat al dol perinatal, en record dels fills i filles morts durant l’embaràs, el part o els primers dies de vida. És per això que desenes de persones van celebrar el dia internacional del dol perinatal i gestacional a Tordera amb un acte inaugural d’aquest espai situat als dos cementiris de Tordera.

La iniciativa té els objectius de donar visibilitat al dol gestacional i de posar a disposició de les famílies un espai físic on puguin retre homenatge als seus fills. La regidora d’obres i serveis Bàrbara Vergés recalca que era necessari aquest espai tan per les famílies com per la societat.

balanç espai dol barbara

Aquesta iniciativa sorgeix de la idea de dues famílies del municipi que han patit aquestes pèrdues i que trobaven a faltar un racó per recordar els nens i nenes que han marxat abans d’hora. L a Maria, una de les impulsores d’aquesta proposta i presidenta de l’associació la Capsa dels Records, n’explica la importància.

balanç espai dol maria

Des de l’associació A Contra Cor, per recolzar el dol de les famílies diuen que s’ha treballat intensament per aconseguir espais com aquest i donar una ajuda mútua. La Núria, vicepresidenta de l’associació, detalla per què cal espais així als municipis.

balanç espai dol nuria

El ple de l’ajuntament va aprovar el passat mes de maig  una moció per habilitar aquests espais en els cementiris municipals amb el vot favorable de tots els partits.