Salut permet les visites amb contacte físic a les residències de Tordera


El Departament de Salut i el de Drets Socials han flexibilitzat algunes de les mesures que s’apliquen a les residències per fer front a la pandèmia. Així, als centres amb categoria verda i groga es permeten les visites amb contacte físic entre visitants i residents, sempre amb cita prèvia. També es recuperen totes les sortides, de manera que els residents poden passar llargs períodes de temps fora dels centres. Si les sortides són de més de tres setmanes, caldrà fer-se una prova PCR a la tornada. A Tordera les seves residències podran aplicar aquestes noves mesures. La regidora de serveis socials i gent gran, Toñi Garcia confia que properament es pugui reobrir el centre de dia a la llar de can comte que va tancar a principis d’estiu en compliment de les mesures del departament de salut.

Toñi residencies

El nombre màxim de visitants, fins ara fixat en tres, passa a ser una recomanació. Finalment, es manté un cribratge cada 15 dies per als professionals vacunats i tres a la setmana per als no vacunats.

D’altra banda, la Comissió de Salut Pública ha aprovat la tercera dosi de la vacuna per a la gent gran que viu en residències. Es tracta d’afegir una dosi més a la pauta de vacunació, igual que ja s’està fent amb persones trasplantades o en tractaments immunosupressors. La decisió es pren perquè, amb l’envelliment, el sistema immunitari es degrada i les vacunes poden tenir menys eficàcia.