Els boscos de Tordera continuen amb un alt risc d’incendi


Els boscos de Tordera es troben en alt risc d’incendi. La massa forestal dins el territori municipal, pateix ara els efectes de les altes temperatures i la sequera. El canvi climàtic hauria agreujat  la situació, que amb l’augment de l’activitat humana d’aquest any als boscos, cal extremar precaucions per evitar incendis forestals.

Des del cos de bombers voluntaris de Tordera ja estan treballant per protegir la massa forestal del municipi. Una situació que és complicada, tenint en compte que els boscos de Tordera són majoritàriament privats. Ho exposa l’agent major d’incendis i bombers voluntari del Parc de Tordera, Sergi Fontseca.

fontseca boscos 1

I és que els boscos de Tordera, tal i com explica Fontseca, es troben en un moment complicat. La falta de pluja en mesos de primavera ha accelerat que el procés de sequera de la massa.

fontseca boscos 2

És per això que Sergi Fontseca demana a la població que permeti fer franges de protecció i col·laborin contra els incendis forestals.

fontseca boscos 3

I és que molts dels propietaris, segons Fontseca, no permeten fer aquesta franja de 25metres de seguretat. No fer aquesta prevenció, que és d’obligat compliment, suposa una major exposició als incendis.

Per a qualsevol incident o vista d’una columna de fum o foc, cal avisar ràpidament al 112.