A partir d’avui dilluns es podran comprar test d’antígens a la farmàcia sense recepta


El Ministeri de Sanitat ha aprovat la venda a farmàcies de tests ràpids sense haver de passar pel metge prèviament. Aquest mètode d’auto diagnòstic reduirà la pressió assistencial dels centres sanitaris, i té com a objectiu permetre la identificació ràpida dels casos sospitosos de ser positius.

El titular de la farmàcia Vendrell de Tordera, Pere Vendrell celebra aquesta decisió que fa temps que demanaven.

vendrell farmacia 1

Els tests d’antígens d’autodiagnòstic són de venda exclusiva en farmàcies, però cada client se l’haurà de fer a casa. Es recomanen fer el test en els 7 primers dies des de la infecció o en els 5 primers dies des de l’aparició de símptomes. Tenen entre un 97% i un 90% d’especificat, és a dir, la capacitat de reconèixer un marcador específic d’una malaltia.

vendrell farmacia 2

Els tests d’antígens busquen la proteïna del virus i el resultat de la prova apareix en 15 o 20 minuts. En cas que el resultat sigui positiu cal immediatament aïllar-se i contactar amb el CAP. Si pel contrari surt negatiu, significa que el test no ha detectat el virus perquè no apareix una càrrega viral molt forta, per aquest motiu es recomana tornar a fer la prova al cap de 72 hores.

vendrell farmacia 3

Les farmàcies podran vendre tants tests com el consumidor vulgui, amb un preu que oscil·la entre els 10 i els 12 euros. L’augment de casos que ha provocat la cinquena onada ha fet que aquesta venda de tests d’auto control es puguin fer a casa per buscar la tranquil·litat de cada persona per sortir de dubtes, però en cap cas és una prova PCR.