Toc de queda a Tordera a l’espera de la resolució del TSJC


El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha anunciat la voluntat d’aplicar un nou toc de queda que afectaria els municipis on la incidència de la Covid-19 és més elevada. Així doncs, haurien de complir la restricció aquells territoris de més de 5.000 habitants en els quals la incidència acumulada sigui igual o superior als 400 casos diagnosticats per cada 100.000 habitants en els darrers 7 dies.

Per tant, Tordera, amb una població de 17.500 habitants i amb una incidència acumulada els darrers 7 dies de 457 casos seria un dels 158 municipis afectats per la nova restricció. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia valora positivament aquesta mesura, que assegura, ajudarà a controlar i superar l’expansió del virus.

alcalde toc de queda

A l’Alt Maresme compleixen els criteris establerts tots els municipis, amb l’excepció de Sant Iscle i Sant Cebrià de Vallalta. Per tant, Pineda, Calella, Malgrat, Palafolls, Tordera i Sant Pol, Canet i els dos Arenys tindran toc de queda, així com la resta de la comarca del Maresme. A Santa Susanna, el toc de queda també es confirma, no per les dades, sinó perquè la població està envoltada de municipis amb tot de queda. 

En el cas que el TSJC doni el vistiplau, el toc de queda s’aplicaria d’1 a 6 de la matinada a partir d’aquest cap de setmana i durant 7 dies prorrogables.