ELS GEGANTS, BALLS TRADICIONALS, ESPORTS I TEATRE CENTREN LES ACTIVITATS DE LA FESTA MAJOR PER AQUEST CAP DE SETMANA.


Aquest cap de setmana, les entitats donen els tret de sortida a la festa major amb diverses activitats.
El dissabte, 21 d’agost a dos quarts de deu del matí al parc de la Sardana es celebrarà el segon torneig de petanca de festa major, organitzat pel club Petanca de Tordera. Més tard, a les tres de la tarda es realitzarà el torneig de tir al plat organitzat pel Club de Tir al Plat de Tordera.
La colla de geganters de Tordera, organitza a dos quarts de sis de la tarda la plantada de gegants a la plaça Lluís Companys. Una hora més tard, s’iniciarà la cercavila de gegants amb dos recorreguts simultanis, tal i com explica el president de la colla de geganters de Tordera, Josep Serra.

Josep Serra recorda que enguany són 12, les colles geganteres que participaran en la cercavila.

Els dos grups seguiran pel carrer dels ciutadans i acabaran al parc de la sardana al voltant de les 8 del vespre. A mesura que les colles vagin arribant a la plaça, els gegants ballaran, ens ho explica Josep Serra.

A la mateixa hora, al polisportiu municipal torneig de bàsquet de festa major organitzat pel club de bàsquet Tordera. Mitja hora més tard, a les 7 de la tarda, al pavelló de la plaça de la Concòrdia, Presentació dels equips d’hoquei, seguidament hi haurà el partit d’hoquei de primera divisió Nacional. Un altre dels actes que es desenvoluparan simultàniament al camp municipal d’esports, serà el partit que jugarà l’equip de tercera regional del club futbol Tordera. A les 9 del vespre, partit de fútbol, entre el C.F Tordera i el Vilassar de Dalt. A partir de dos quarts de 11, l’entitat la Nostra Dansa, organitza ball tradicional, amb el grup Sants & fot. El membre de l’entitat, Josep Megias, ens parla sobre l’acte.

Josep Megias, convida a tothom a participar activament en el ball tradicional.

Finalment, dissabte el Consell Municipal de Joventut organitza la primera Dormida Popular a la plaça de l’Església.
A partir de les dotze de la nit, tothom qui ho desitgi podrà anar a “dormir” a la plaça. Per aquest motiu caldrà que tothom porti sacs de dormir, matalassos, esterilles o coixins. Per aquesta nit jove també s’ha establert un programa d’activitats que inclou una actuació del grup de percussió local Els homes del Temps, un recital de música amb el cantautor local Friscu, un concurs de pijames, una cercavila i una guerra de coixins. La regidora, Silvia Català ens parla sobre aquest acte.

Diumenge, 22 d’agost, les activitats començaran a les 10 del matí amb una exhibició d’aeromodelisme, a l’esplanada del polígon industrial, a les 11 a la mateixa esplanada vols d’acrobàcia artistica amb música i amb la participació de maquetes de gran escala. A les 6 de la tarda, s’iniciarà la cursa de bicicletes, organitzada per el BTT Tordera. Les inscripcions es poden formalitzar mitja hora abans de la sortida al cami ral, a la cruïlla del Doctor Trueta. Al pavello poliesportiu municipal, Torneig de bàsquet de festa major a partir de dos quarts de 7. Finalment, a les 7 de la tarda, representació de l’obra “Quan la ràdio parlava de Franco” a càrrec del Fòrum per al teatre i la cultura. El director de l’obra, Lluis Moner, parla sobre la dificultat en l’elaboració de la representació.

“Quan la ràdio parlava de Franco”, traslladarà els assistents a la visió que reflectia la Ràdio de la dictadura franquista. Les entrades anticipades es poden adquirir al teatre clavé o trucant al 93.765.05.72.