Tordera commemora el Dia Internacional de les Dones amb diverses activitats


Tordera organitza activitats a l’entorn de la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

El Casal de Joves, d’una banda, organitza del 8 al 14 de març “la Ruta del 8M”, un circuit de punts de participació per diferents equipaments municipals. En cada equipament hi haurà instal·lats panells amb informació sobre dones rellevants de la història. Els panells disposaran d’un codi QR a través del qual cada participant haurà respondre un quizizz, la informació de la qual trobarà en els panells. En dona detalls, la tècnica del Casal, Carme Lòpez.

8M casal joves

Totes les persones que participin i completin el circuit de panells poden guanyar obsequis relacionats amb la campanya de visibilitat i conscienciació del 8M.

En l’àmbit cultural i a l’entorn del 8M la Regidoria de Cultura ha col·laborat en la publicació “Dones poetes de la Maresma”, un recull de poesies escrites per poetesses de la comarca al llarg del segle XX i fins avui. La representació torderenca en aquesta publicació són poesies de Felicita Sagrera i  Elena Serra. El llibre  “Dones poetes de la Maresma” es podrà demanar en préstec a la Biblioteca de Tordera i també s’ha fet arribar exemplars a les escoles de Tordera. 

La biblioteca, a més, també té a punt activitats i bibliografia a l’entorn del Dia Internacional de les Dones. D’una banda, segueix vigent l’exposició “Dones i tecnologia” dins del projecte TECNOGIRL, una mostra que vol contribuir a posar en valor el paper de les dones en els àmbits de la ciència i la tecnologia. Les dones que apareixen en aquesta exposició van haver de lluitar no només per elles, sinó també per incrementar el paper de totes les dones en el món científic i tecnològic. El fet que les seves aportacions siguin reconegudes vol estimular l’aparició de properes generacions de científiques i tècniques.

Per altra banda, del 9 al 23 de març es podrà visitar l’exposició “Super Women, Super Inventors” també dins del projecte TECNOGIRL. Aquesta és una exposició de la il·lustradora i escriptora Sandra Uve i mostra la història de 25 dones inventores, il·lustrades amb aquarel·la i tinta xinesa. Es tracta de 25 retrats de dones que contra tot pronòstic, van aconseguir el seu somni, en principi un invent amb una patent legal, i en el fons la seva llibertat intel·lectual i física. El recorregut de l’exposició permet als visitants donar a conèixer la seva tasca i el canvi significatiu que va suposar cadascun d’aquests invents en la nostra història.

Finalment des de la Biblioteca es tractarà a traves de xarxes social i a  l’aparador cultural “Dones Vives en la Cultura”, a través de les quals es destacarà dones que actualment juguen un paper important en la cultura, perquè cal donar valor a la seva tasca en vida. Aquests missatges es difondran a través de les xarxes oficials de a Biblioteca (Facebook, twitter i Instagram). Ho explica la directora de la biblioteca, Sílvia Anfrons.

8M biblioteca

Aquesta tarda, ERC i  En Comú Podem han convocat una concentració a la plaça de l’Ajuntament a les 18:30h reivindicant el dia de la dona treballadora. Sota el lema ‘crema el masclisme’ es demana portar un paper amb algun insult, actitud o agressió de qualsevol tipus que s’hagi patit, per cremar el masclisme en l’acte.