La restauració podrà obrir fins a les cinc de la tarda


A partir d’avui entren en vigor algunes modificacions de les mesures anti-Covid. Aquestes són les mesures en cada àmbit:
 

Restauració

La restauració pot oferir servei de taula de manera continuada, des de dos quarts de vuit del matí i fins a les cinc de la tarda. Ara, només poden obrir tres hores al matí i tres al migdia.

Pel que fa a l’aforament, no hi ha canvis: a l’interior és del 30%. A l’exterior no hi ha límit, però les taules han de respectar les distàncies i han de ser com a màxim de 4 persones o bé una bombolla de convivència.

Mobilitat

Es manté el confinament comarcal, que va entrar en vigor el 8 de febrer. Només es pot trencar per anar a treballar, estudiar, fer activitats autoritzades o per motius de necessitat. Consulta els límits de la teva comarca en aquest enllaç.

També continua vigent el toc de queda, entre les 10 de la nit i les 6 del matí.

Comerç

No hi ha canvis: entre setmana poden obrir tots els comerços, els centres comercials i els de més de 400 metres quadrats amb l’aforament limitat al 30%, però el cap de setmana només poden fer-ho els comerços considerats essencials.
 

Educació

L’educació de nivell universitari pot recuperar la presencialitat progressivament, fins al 30% d’aforament. Serà cada universitat qui decidirà com aplica aquesta limitació d’aforament.

El lleure i l’esport extraescolar s’amplia a secundària, batxillerat i formació professional.

L’esport escolar pot fer els entrenaments habituals sense límit de persones, i poden participar en les competicions que estiguin permeses.

Les colònies estan permeses sempre que es facin amb el grup bombolla, i es pot sortir de la comarca.

Esport

La principal novetat en l’àmbit esportiu és la represa de lligues federades de més grans  de 16 anys. Es mantenen suspeses la resta, excepte les d’àmbit estatal i professional, i les que donen accés a competicions estatals. Totes les competicions s’han de fer sense públic.

L’altra novetat en aquest àmbit és la reobertura dels vestidors de gimnasos i instal·lacions esportives, tot i que amb una crida a la gent perquè intenti no fer-los servir.

Es permeten les activitats grupals en espais interiors que acreditin ventilació adequada, amb un aforament màxim del 30% i cita prèvia. A les piscines, l’aforament és del 50%.
 

Cultura

Museus, galeries d’art, sales d’exposicions, arxius i biblioteca poden reprendre els actes culturals amb públic, amb un 50% d’aforament. L’accés a aquests equipaments manté l’aforament màxim del 50%.

Als centres cívics es permet la represa de l’activitat a l’aire lliure de persones més grans de 60 anys, sempre en grups de 6 persones com a màxim. La resta d’activitats d’aquests centres s’han de continuar fent per via telemàtica.