IniciAppUn cribratge detecta 11 positius de covid en una de les plantes...

Un cribratge detecta 11 positius de covid en una de les plantes d’hospitalització de l’Hospital de Calella

Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’informa que s’ha portat a terme un cribratge als pacients de la segona planta de Medicina Interna de l’Hospital de Calella després d’haver detectat a principis d’aquesta setmana un positiu per coronavirus entre les persones hospitalitzades. El resultat de les proves realitzades ha estat d’11 persones positives, d’una vintena de pacients que hi ha ingressats a la planta.

Aquestes últimes setmanes s’han intensificat el nombre de proves diagnòstiques fetes arran d’un cas aïllat detectat entre els pacients hospitalitzats en aquesta unitat fa uns 10 dies i tenint en compte l’expansió de la variant britànica, considerada més contagiosa. D’aquesta manera, s’ha estat portant un control exhaustiu realitzant proves PCR de forma periòdica, i que fins al moment havien resultat negatives.

De fet, tal i com marca el protocol en aquests casos, ara el cribratge s’anirà repetint en els pròxims dies tant als pacients ingressats a la unitat afectada així com als professionals que estiguin en contacte amb aquests pacients. A més, en aquests moments, s’ha procedit a l’aïllament de la planta.

Les visites a l’Hospital de Calella estan suspeses des de principis d’any, especialment en el cas dels pacients amb coronavirus, i només es permet l’entrada en casos excepcionals i sempre amb prèvia autorització de l’equip assistencial.

Des de la direcció s’han pres les mesures pertinents i s’estan seguint els protocols dictats pel Departament de Salut. S’està fent un seguiment acurat dels casos positius i dels contactes. També s’està vigilant de prop l’evolució de totes les persones, pacients i professionals, per tal de poder aplicar les mesures pertinents en cada moment.

ÚLTIMES NOTÍCIES