ERC i Junts presenten conjuntament una moció de suport a l’amnistia


Els Grups Municipals d’Esquerra Republicana i Junts per Tordera van presentar conjuntament una moció de suport a l’amnistia en el darrer ple municipal.

El text, proposat per l’associació Amnistia i Llibertat, reclama que el lliure exercici dels drets polítics no pot tenir com a resposta la via de la justícia penal. Per tot això, s’exigeix a les Corts espanyoles l’aprovació d’una Llei d’Amnistia que, sense renunciar a l’exercici dels drets vulnerats, inclòs el dret d’autodeterminació, comporti l’extinció de qualsevol tipus de responsabilitat penal i administrativa. Alhora, el text també demana la immediata posada en llibertat de les preses i presos polítics, així com que es reparin els danys causats a les persones represaliades i a les seves famílies. Escoltem Marta Paset (ERC) i Josep Llorens (junts).

amnistia ERC i JUNTS

CUP i Més Tordera van votar favorablement i ECP es va abstenir. Els seus regidors argumentaven així la seva postura. Escoltem Oriol Serra, Xavier Pla i Salvador Giralt.

amnistia CUP, +Tordera,ECP

En contra van votar Ciutadans i PSC, entre d’altres motius, en creure que aquesta moció no entra en les competències municipals. Escoltem Miriam Rocabruna i Rafa Delgado.

amnistia CIUTADANS i PSC

Per últim, la moció fa una crida a la societat catalana i al teixit associatiu municipal per mobilitzar-se i donar suport a una amnistia que permeti l’alliberament de les prees i els presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de totes les causes obertes per aquests motius, així com encoratjat a tots els agents cívics, polítics i socials a reinvindicar aquesta proposta a través d’un acord nacional per l’amnistia, l’autodeterminació i els drets civils i polítics.