Comença la vacunació a persones dependents de Tordera


Aquesta setmana comença una nova fase vacunal a Tordera. És el torn de les persones amb diferents graus de dependència.

La campanya vacunal va començar fa un mes amb la vacunació dels grups de població de més risc: gent de residències, professionals sanitaris d’hospitals i d’atenció primària. Ara, doncs, és el torn del grup 4 de persones de major vulnerabilitat. D’aquest grup en formen part les persones dependents. La infermera Núria Roura explica quin és el procés i quins seran els propers passos.

vacunacio 1 nuria

Avui dilluns han arribat les vacunes. Des de dimarts i fins divendres es durà a terme l’administració d’aquestes vacunes. Ara mateix hi ha 3 vacunes disponibles: Pfizer, Moderna i Astrazeneca. Roura detalla a quin grup de persones s’administra cada vacuna i avança quina faran servir per les persones dependents.

vacunació 2 nuria

El CAP Tordera ha contactat amb totes les persones que es troben en aquest grup. Totes aquelles persones que han decidit posar-se-la, hauran d’anar al CAP Tordera. Així, segons diu la infermera Roura, s’evita l’agitació de la dosis i s’aconsegueix una major efectivitat.

Per la seva banda, el Doctor i Director del CAP Tordera, Leonardo Heredia, insisteix en la importància de la vacunació. Tal com afirma, les dades indiquen que tan sols 11 persones de cada un milió, poden tenir alguna incidència. Tot i així, aquestes reaccions adverses poden ser menors. Les explica el Doctor Heredia.

vacunació 3 heredia

Tot i així, els professionals del CAP estan perfectament preparats per atendre qualsevol d’aquestes reaccions, que no solen durar més de 48 o 72 hores. Tot i l’administració de la vacuna, fins al cap de 3 o 4 setmanes de la segona dosi, no es generen anticossos.

Totes aquelles persones que es trobin malament o tinguin símptomes de coronavirus, s’han de posar en contacte amb els serveis de salut com el CAP Tordera.