El Procicat manté el gruix de les restriccions actuals però obre les extraescolars a Infantil i Primària


Després d’analitzar la situació, el Procicat ha decidit mantenir a partir d’avui el gran gruix de les restriccions i només hi ha tres novetats.

  • Poden tornar totes les extraescolars, però només a infantil i primària. Pel que fa a la resta de grups d’edat només estan autoritzades les que es fan dins del grup bombolla als centres escolars, com passava fins ara.
  • Els Caus, esplais i agrupaments escoltes, també poden reprendre’s
  • L’esport federatpodrà fer els entrenaments habituals i no limitats, com fins ara: “S’equipara l’esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de 6 persones i participar en les competicions permeses”

Les modificacions, amb vigència fins al 28 de febrer, s’han explicat en un comunicat, en què s’especifica que la resta de sectors, com el comerç o la restauració segueixen igual. Sí que s’aclareix, que el circ es contempla com a esdeveniment cultural, i que per tant, queda subjecte a les seves limitacions. Aforament del 50%, sempre que no se sobrepassin les 1.000 persones, si és a l’exterior o en un espai ben ventilat. Ara el confinament que s’ha de respectar és el comarcal per assistir-hi.

Així doncs els comerços de més de 400 metres quadrats de superfície i els centres comercials seguiran sense poder obrir. La situació de bars i restaurants tampoc canviarà. Ja ho va fer dijous 4 de febrer, quan el Procicat va autoritzar una hora més d’obertura per cada franja, al matí i al migdia, per servir esmorzars i dinars. Recordem que la franja d’esmorzar va de dos quarts de vuit a dos quarts d’onze i per dinar d’una a dos quarts de cinc. El sector de la restauració demanava poder ampliar els horaris d’atenció als clients en els locals per poder servir sopars, almenys, els caps de setmana. Tampoc s’amplia la mobilitat: es manté el confinament comarcal, que va entrar en vigor el 8 de febrer, i el toc de queda segueix a partir de les 10 de la nit fins a les 6 del matí.