La plantilla d’Oysho Logística a Tordera farà un dia de vaga per exigir l’equiparació de condicions dins el Grup Inditex


Els treballadors d’Oysho Logística a Tordera han anunciat una jornada de vaga per al proper 22 de febrer per exigir l’equiparació de condicions laborals amb la resta de centres de distribució del Grup Inditex. Comissions Obreres assegura que la plantilla de Tordera és la que té els sous més baixos i lamenta que porten un any negociant una millora del conveni amb la direcció, però fins ara no hi ha hagut entesa. Ho explica per Ràdio Tordera la responsable d’Acció Sindical de la Secció Sindical Interempreses de CCOO del Grup Inditex, Ainhoa Salvador.

vaga oysho 1

El sindicat denuncia que Inditex divideix els treballadors de logística en “primera i segona classe”, i acusa la direcció de no tenir “cap interès” en acostar posicions amb el comitè d’empresa. Segons CCOO, les propostes fetes per la direcció suposen una pèrdua econòmica per als treballadors.

vaga oysho 2

Els 140 treballadors d’Oysho Tordera estan cridats a secundar la vaga del proper dilluns, 22 de febrer. Ainhoa Salvador recorda que no estan obligats a fer serveis mínims i que cap treballador anirà a l’empresa.

vaga oysho 3

CCOO destaca que l’any 2000 va començar una negociació col·lectiva a Inditex, i des d’aleshores s’han signat acords amb continguts i vigències molt diferents en funció de les marques. El sindicat reclama corregir aquestes diferències i exigeix que tots els centres logístics es regeixin per les mateixes condicions. CCOO alerta que si a partir de dilluns no arriben a un acord, continuaran amb les protestes.