Diumenge finalitza el període de votació dels pressupostos participats


L’Ajuntament de Tordera i el Consell Veïnal informen que fins al 31 de gener té lloc el període de votació dels pressupostos participats 2020. La iniciativa d’enguany, que arriba a la tercera edició, s’ha vist retrassada per la crisi sanitària COVID19 però manté fidel l’objectiu de consolidar-se com a  una eina de participació activa de la ciutadania a través de la qual es proposen i s’escullen els projectes de millora per a les diferents zones de residència.

Per fer-ho possible l’ajuntament destina una aplicació pressupostària al procés de Pressupostos Participats valorada en 200.000€ que es distribueix, en funció dels criteris objectius de repartiment, entre les zones en què es divideix al municipi per dur a terme aquest procés.

Una vegada recollides totes les propostes per a les diferents zones, que enguany han arribat a les 71, els serveis tècnics han fet la valoració tècnica, jurídica i econòmica de cadascuna i n’ha validat un total de 40.

El Consell Veïnal, que és l’òrgan que regula el procediment dels pressupostos participats, va validar fa unes setmanes propostes escollides i que es sotmeten aquests dies a votació. El regidor responsable d’impulsar el projecte dels pressupostos participats, Rafa Delgado, ha volgut agrair la participació de tots els veïns en un procés especialment complicat aquest any en motiu de les restriccions per la crisi sanitària.

Rafa pressupostos participats

Poden votar totes les persones majors de 16 anys empadronades a Tordera i  totes les qui tinguin segona residència al municipi (en aquest cas caldrà sol·licitar-ho específicament mitjançant instància telemàtica adjuntant fotocòpia del DNI del/la sol·licitant i còpia del rebut de l’IBI de la segona residència).

El sistema de votació, que ja està actiu a través del formulari, obliga cada ciutadà  a identificar-se mitjançant el seu número de DNI i la data de naixement. Una vegada introduïdes aquestes dades, l’interessat podrà votar la proposta que més li interessi per desenvolupar a la seva zona de residència. El sistema només acceptarà un vot per ciutadà, per tant, en cas que s’esculli més d’una proposta, el vot no s’enviarà i per tant, no es comptabilitzarà en el moment del recompte.