IniciAppEl Procicat prorroga dues setmanes més les mesures actuals

El Procicat prorroga dues setmanes més les mesures actuals

El Procicat ha decidit allargar les mesures actuals contra la pandèmia dues setmanes més, fins diumenge 7 de febrer. Així en parlava el secretari de Salut Pública Josep Maria Argimon en la seva compareixença sobre l’estat de la campanya de vacunació.

Argimon prorroga mesures

Això suposa que es manté el confinament municipal diari, el tancament dels centres comercials i de botigues de més de 400 metres quadrats, i el dels comerços petits els caps de setmana.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, destaca que en aquests moments hi ha més pacients a les UCI que en el pic de la segona onada.

Argimon UCI

Sobre el possible avançament del toc de queda. La consellera de Salut, Alba Vergés, creu que avançar el toc de queda no tindria un impacte excepcional perquè l’horari d’interacció ja està reduït.

Vergés toc queda

El confinament municipal

Hi haurà confinament municipal de dilluns a diumenge, amb les excepcions habituals, per poder visitar familiars vulnerables o anar a la feina.

Restriccions al comerç

Pel que fa al comerç, les botigues de més de 400 metres han de tancar. Així, doncs, els centres comercials tornen a abaixar les persianes.

Durant el cap de setmana, també han de tancar totes les botigues no essencials.

Esport només a l’aire lliure

L’esport només es pot fer a l’exterior. Els gimnasos i altres centre esportius han de tancar portes fins al 17 de gener, com a mínim. En excepció de les piscines, que sí que podran obrir amb control d’accés.

Es permet l’esport federat a l’aire lliure. També es permeten activitats esportives individuals –en cas, entre municipis limítrofs–, així com la pràctica esportiva a l’exterior amb grups de menys de 6 persones.

Sense extraescolars fora del grup bombolla

Les activitats extraescolars només estan permeses dins del grup bombolla. És a dir, totes les activitats que es fan fora del centre escolar queden prohibides. També queden suspeses les activitats de lleure.

Tot i això, les escoles obriran, tal com estava previst, l’11 de gener.

Sense canvis a la restauració

No hi ha modificacions relatives a la restauració. Bars i restaurants només poden obrir de 7.30 a 9.30 del matí i de 13.00 a 15.30 de la tarda.

Dins d’aquest horari, les terrasses de bars i restaurants es mantenen obertes i l’aforament a l’interior dels locals es limita al 30%. Els clients han de portar mascareta en tot moment i només se la poden treure per menjar o beure, no durant tota l’estona.

Els establiments que fan menjar per emportar-se també poden obrir de 19.00 a 22.00, i fins a les 23.00 per fer repartiment a domicili.

La cultura i els actes religiosos continuen amb restriccions

A la cultura es mantenen les condicions actuals, d’un aforament del 50%, sempre que no se sobrepassin les 1.000 persones, si és a l’exterior o en un espai ben ventilat. Això sí, el confinament municipal impedirà el desplaçament a una altra població.

Els actes religiosos tenen un límit d’aforament del 30%, sempre que tampoc se superin les 1.000 persones si és a l’aire lliure o amb ventilació òptima.

Es manté el toc de queda

Es manté el confinament nocturn entre les 10 de la nit i les 6 del matí, amb l’excepció de desplaçaments essencials.

Reunions i trobades només de 6 persones

Continua la prohibició de reunions de més de 6 persones, llevat que es tracti de convivents i no se superin dues bombolles de convivència.

A les trobades a l’aire lliure no es permet el consum de menjar i beure.

ÚLTIMES NOTÍCIES